PortalHomeFAQRegisterLog in
FrenzyFM
MINTA LAGU

Top posters
aiE-man
 
m!!s.bluRrr!!
 
ina eypoh92
 
Darkz_Emo
 
fatenbudaklolipop
 
harukichi_hayashida94
 
NaD
 
♥MiSZ iQQaH♥
 
FiSaU
 
DaKMuO
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 31 on Mon Dec 15, 2008 10:03 pm

Share | 
 

 Laskar Pelangi

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kedaikopi
DaK Kecik
DaK Kecik


Number of posts : 1
Registration date : 29/03/2009

PostSubject: Laskar Pelangi   Sun Mar 29, 2009 3:04 pm





Sebuah adaptasi sinema dari novel fenomenal LASKAR PELANGI karya Andrea Hirata.

Hari pertama pembukaan kelas baru di sekolah SD Muhammadyah menjadi sangat menegangkan bagi dua guru luar biasa, Muslimah (Cut Mini) dan Pak Harfan (Ikranagara), serta 9 orang murid yang menunggu di sekolah yang terletak di desa Gantong, Belitong. Sebab kalau tidak mencapai 10 murid yang mendaftar, sekolah akan ditutup.

Hari itu, Harun, seorang murid istimewa menyelamatkan mereka. Ke 10 murid yang kemudian diberi nama Laskar Pelangi oleh Bu Muslimah, menjalin kisah yang tak terlupakan.

5 tahun bersama, Bu Mus, Pak Harfan dan ke 10 murid dengan keunikan dan keistimewaannya masing masing, berjuang untuk terus bisa sekolah. Di antara berbagai tantangan berat dan tekanan untuk menyerah, Ikal (Zulfani), Lintang (Ferdian) dan Mahar (Veris Yamarno) dengan bakat dan kecerdasannya muncul sebagai pendorong semangat sekolah mereka.

Di tengah upaya untuk tetap mempertahankan sekolah, mereka kehilangan sosok yang mereka cintai. Sanggupkah mereka bertahan menghadapi cobaan demi cobaan?

Film ini dipenuhi kisah tentang tantangan kalangan pinggiran, dan kisah penuh haru tentang perjuangan hidup menggapai mimpi, serta keindahan persahabatan yang menyelamatkan hidup manusia, dengan latar belakang sebuah pulau indah yang pernah menjadi salah satu pulau terkaya di Indonesia.

download

http://www.mediafire.com/?jmmgmwzt1rw
http://www.mediafire.com/?ymn4y1kmhnw
http://www.mediafire.com/?dntdiotnily
http://www.mediafire.com/?nnzlyfnyutt
http://www.mediafire.com/?mkymz2dumj2

dapatkan lebih movies/aplikasi/games hanya di www.kedaikopi.tk
Back to top Go down
DaKMuO
Otai-Senior
Otai-Senior


Male Number of posts : 396
Age : 29
Location : Johore
Hobby : .: YM :.
MySpace / Friendster : Www.MintaLagu.Tk
Registration date : 09/12/2008

PostSubject: Re: Laskar Pelangi   Fri Apr 03, 2009 3:00 pm

Waaa... cam best je citer ni...

Fuh... gambar clear x?
Back to top Go down
http://Www.MintaLagu.Tk
♥MiSZ iQQaH♥
Menyengat
Menyengat


Female Number of posts : 465
Age : 106
Location : Unknown Planet
Hobby : Unknown
MySpace / Friendster : www.myspace.com/iqqah
Registration date : 14/12/2008

PostSubject: Re: Laskar Pelangi   Sun Apr 12, 2009 3:15 pm

oww..
iqa da pnh bce Novelna...
Besh la gak..
Tpi Bce x abesh..
PBce kat liabry skola..
laguna pon besh gak..
bagi 3 star
Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
Back to top Go down
http://download-official.blogspot.com
Darkz_Emo
Brutal
Brutal


Male Number of posts : 738
Age : 21
Location : sabah
Hobby : surf internet
MySpace / Friendster : www.myspace.com/safiqyunus
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Laskar Pelangi   Sun Apr 12, 2009 3:32 pm

tgk cm tk best larh

cm cite budak2 je

hehehehehe

:bengang: :bengang: :bengang: :bengang: :bengang:
Back to top Go down
http://www.download-official.tk
harukichi_hayashida94
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 620
Age : 22
Location : bawah langit/patin city
Hobby : carik gado,cuci mate,makan milo..
MySpace / Friendster : www.myspace.com/quaint_daffodil
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Laskar Pelangi   Sun Apr 12, 2009 4:53 pm

sesuai r untuk ko sapik..
ko kan budak2 agy..
lalala.. :cerut: :cerut:
Back to top Go down
Darkz_Emo
Brutal
Brutal


Male Number of posts : 738
Age : 21
Location : sabah
Hobby : surf internet
MySpace / Friendster : www.myspace.com/safiqyunus
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Laskar Pelangi   Sun Apr 12, 2009 4:55 pm

eaaaaahhhhhh

jgn dicabar org yg terer

ko larh tu budak2 ribena

hahahahahaha

:gaduh: :gaduh: :gaduh: :gaduh: :gaduh:
Back to top Go down
http://www.download-official.tk
Sponsored content




PostSubject: Re: Laskar Pelangi   Today at 9:32 pm

Back to top Go down
 
Laskar Pelangi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FrenzyFM Forum (Original: Dak-YM) :: Sekapur Sirih :: Muaturun-
Jump to: