PortalHomeFAQRegisterLog in
FrenzyFM
MINTA LAGU

Top posters
aiE-man
 
m!!s.bluRrr!!
 
ina eypoh92
 
Darkz_Emo
 
fatenbudaklolipop
 
harukichi_hayashida94
 
NaD
 
♥MiSZ iQQaH♥
 
FiSaU
 
DaKMuO
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 31 on Mon Dec 15, 2008 10:03 pm

Share | 
 

 cerita lembu

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
banjir
DaK Kecik
DaK Kecik


Male Number of posts : 25
Age : 21
Location : Shah Alam
Hobby : Tidor depan komputer
MySpace / Friendster : search email aku carik lah sendiri
Registration date : 04/01/2009

PostSubject: cerita lembu   Sun Jan 04, 2009 6:34 pm

part 1

seorang pemuda yang miskin tinggal bersama seekor lembu peninggalan bapanya,kehidupannya amat daif sehinggakan nak makan pun susah.pada satu hari pemuda ni mendapat idea lalu membawa lembunya pergi ke bandar.tiba di bandar pemuda itu mula menjerit :

"sesiapa yang berjaya membuat lembu aku ni duduk aku akan bg hadiah RM1 juta,tapi kalau tidak berjaya akan didenda RM100!!!"

datang la orang ramai berpusu-pusu untuk mencuba nasib,dari yang kecik ke yg tua,yg kurus ke yang gemuk,yang lembik ke yang gagah tetapi semua x berjaya. pendapatan si pemuda ni semakin baik dari hari ke hari,dan dia berjaya mengumpul RM1 juta sehingga datang la seorang panglima yang perkasa cuba mendudukkan lembu tersebut, di hentaknya lembu tu,diterajang kakinya,ditarik supaya jatuh tetapi lembu tu tetap x nak duduk..

selepas panglima tu try datang plak sorang budak kecik nak cuba duduk kan lembu tu. semua orang gelakkan budak kecik ni, "panglima yg gagah ni pun x boleh nak dudukkan lembu ni,ko yang kecik ni plak nak dudukkan lembu ni, apa lg g la try?"kata pemuda kepada budak kecik tu.

budak kecik ni pun pusing keliling macam cari sesuatu kat lembu tu,pastu tetiba je lembu tu duduk dengan keempat2 kaki terlipat. orang ramai mula rasa pelik macam mana budak ni boleh dudukkan lembu tu,dengan selamber budak tu jawab :

"lembu ni kan lembu jantan,aku jentik je telur dia sampai senak tu yang terduduk tu!!!!"


:gaduh: :duitan:
Back to top Go down
dibalukaduka
Adik-Adik
Adik-Adik


Female Number of posts : 195
Age : 26
Location : malacca here .
Hobby : manyak cgt arh
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: Re: cerita lembu   Sun Jan 04, 2009 8:49 pm

banjir wrote:
part 1

seorang pemuda yang miskin tinggal bersama seekor lembu peninggalan bapanya,kehidupannya amat daif sehinggakan nak makan pun susah.pada satu hari pemuda ni mendapat idea lalu membawa lembunya pergi ke bandar.tiba di bandar pemuda itu mula menjerit :

"sesiapa yang berjaya membuat lembu aku ni duduk aku akan bg hadiah RM1 juta,tapi kalau tidak berjaya akan didenda RM100!!!"

datang la orang ramai berpusu-pusu untuk mencuba nasib,dari yang kecik ke yg tua,yg kurus ke yang gemuk,yang lembik ke yang gagah tetapi semua x berjaya. pendapatan si pemuda ni semakin baik dari hari ke hari,dan dia berjaya mengumpul RM1 juta sehingga datang la seorang panglima yang perkasa cuba mendudukkan lembu tersebut, di hentaknya lembu tu,diterajang kakinya,ditarik supaya jatuh tetapi lembu tu tetap x nak duduk..

selepas panglima tu try datang plak sorang budak kecik nak cuba duduk kan lembu tu. semua orang gelakkan budak kecik ni, "panglima yg gagah ni pun x boleh nak dudukkan lembu ni,ko yang kecik ni plak nak dudukkan lembu ni, apa lg g la try?"kata pemuda kepada budak kecik tu.

budak kecik ni pun pusing keliling macam cari sesuatu kat lembu tu,pastu tetiba je lembu tu duduk dengan keempat2 kaki terlipat. orang ramai mula rasa pelik macam mana budak ni boleh dudukkan lembu tu,dengan selamber budak tu jawab :

"lembu ni kan lembu jantan,aku jentik je telur dia sampai senak tu yang terduduk tu!!!!"


:gaduh: :duitan:

ape moral value lawak neyh ?
Back to top Go down
~ayumi~
Adik-Adik
Adik-Adik


Female Number of posts : 126
Age : 23
Location : jepun
Hobby : urmm..layan lagu bezz~~ahakzz~~
MySpace / Friendster : sharmi_youme@yahoo.com.my
Registration date : 27/12/2008

PostSubject: Re: cerita lembu   Sun Jan 04, 2009 9:09 pm

ahakzz~~

ada moral ke??

keh3~~

lol! :bereh:
Back to top Go down
banjir
DaK Kecik
DaK Kecik


Male Number of posts : 25
Age : 21
Location : Shah Alam
Hobby : Tidor depan komputer
MySpace / Friendster : search email aku carik lah sendiri
Registration date : 04/01/2009

PostSubject: Re: cerita lembu   Sun Jan 04, 2009 10:22 pm

kena ada moral value ke?aku budak baru agi.
Back to top Go down
harukichi_hayashida94
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 620
Age : 22
Location : bawah langit/patin city
Hobby : carik gado,cuci mate,makan milo..
MySpace / Friendster : www.myspace.com/quaint_daffodil
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: cerita lembu   Sun Jan 04, 2009 11:50 pm

haha..
vungukss r...
cter ni mne de moral values..
huhu..
Back to top Go down
dibalukaduka
Adik-Adik
Adik-Adik


Female Number of posts : 195
Age : 26
Location : malacca here .
Hobby : manyak cgt arh
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: Re: cerita lembu   Mon Jan 05, 2009 12:05 am

~ayumi~ wrote:
ahakzz~~

ada moral ke??

keh3~~

lol! :bereh:

erk . .

setiap cite ade moral values .

tak kire lawak ataw ape2 .

tak blaja sastera ?
Back to top Go down
harukichi_hayashida94
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 620
Age : 22
Location : bawah langit/patin city
Hobby : carik gado,cuci mate,makan milo..
MySpace / Friendster : www.myspace.com/quaint_daffodil
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: cerita lembu   Mon Jan 05, 2009 12:22 am

dibalukaduka wrote:
~ayumi~ wrote:
ahakzz~~

ada moral ke??

keh3~~

lol! :bereh:

erk . .

setiap cite ade moral values .

tak kire lawak ataw ape2 .

tak blaja sastera ?




setiap cter ade moral values ek??
tp cter ni mcm xderk moral values jerkk..
huhu..
ntah r...
penen pale denn.. scratch scratch
Back to top Go down
dibalukaduka
Adik-Adik
Adik-Adik


Female Number of posts : 195
Age : 26
Location : malacca here .
Hobby : manyak cgt arh
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: Re: cerita lembu   Mon Jan 05, 2009 12:32 am

harukichi_hayashida94 wrote:
dibalukaduka wrote:
~ayumi~ wrote:
ahakzz~~

ada moral ke??

keh3~~

lol! :bereh:

erk . .

setiap cite ade moral values .

tak kire lawak ataw ape2 .

tak blaja sastera ?

haha .

takpela . .

nnt banjir watkan lawak yg lbey bermakne oke ?




setiap cter ade moral values ek??
tp cter ni mcm xderk moral values jerkk..
huhu..
ntah r...
penen pale denn.. scratch scratch
Back to top Go down
ina eypoh92
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 837
Age : 23
Location : kg sri kinta,eypoh,pay rock,malaysia,bumi...
Hobby : mamam,surf net,bce buku n so on..
MySpace / Friendster : ms-normie_azwarina@yahoo.com....fs-normiemuslim@yahoo.com
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: cerita lembu   Mon Jan 05, 2009 2:19 pm

banjir wrote:
kena ada moral value ke?aku budak baru agi.

bdk bwu kew x kew..
sme jew...
setiap cter msti adew moral..
hehehhe!!
Back to top Go down
dibalukaduka
Adik-Adik
Adik-Adik


Female Number of posts : 195
Age : 26
Location : malacca here .
Hobby : manyak cgt arh
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: Re: cerita lembu   Mon Jan 05, 2009 2:33 pm

ina eypoh92 wrote:
banjir wrote:
kena ada moral value ke?aku budak baru agi.

bdk bwu kew x kew..
sme jew...
setiap cter msti adew moral..
hehehhe!!

yurp .

macam cite dlm lrt tu .

jgn tergopoh2 .

tanye dlu kowt ye nk berbudi bahase skali pown .

kan ina ?
Back to top Go down
~ayumi~
Adik-Adik
Adik-Adik


Female Number of posts : 126
Age : 23
Location : jepun
Hobby : urmm..layan lagu bezz~~ahakzz~~
MySpace / Friendster : sharmi_youme@yahoo.com.my
Registration date : 27/12/2008

PostSubject: Re: cerita lembu   Mon Jan 05, 2009 4:31 pm

ahakzzzz~~~

tak tau lerr~~

ngeee~~

lol! :bereh:
Back to top Go down
banjir
DaK Kecik
DaK Kecik


Male Number of posts : 25
Age : 21
Location : Shah Alam
Hobby : Tidor depan komputer
MySpace / Friendster : search email aku carik lah sendiri
Registration date : 04/01/2009

PostSubject: Re: cerita lembu   Mon Jan 05, 2009 8:17 pm

buat pe nak cari moral value? :bgbunga:
Back to top Go down
Professor Klon
Otai
Otai


Male Number of posts : 23
Age : 22
Location : Penang
Hobby : Training Parkour, Computer Programmer
MySpace / Friendster : http://myspace.com/vaksin266 http://friendster.com/vaksin266
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: cerita lembu   Tue Jan 06, 2009 2:28 am

adik cm pernah dngr jerk cerita nieh
aiii copy mane nieh?? :bawah:
Back to top Go down
banjir
DaK Kecik
DaK Kecik


Male Number of posts : 25
Age : 21
Location : Shah Alam
Hobby : Tidor depan komputer
MySpace / Friendster : search email aku carik lah sendiri
Registration date : 04/01/2009

PostSubject: Re: cerita lembu   Tue Jan 06, 2009 9:03 pm

adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.mana ko pernah nampak??
Back to top Go down
Darkz_Emo
Brutal
Brutal


Male Number of posts : 738
Age : 21
Location : sabah
Hobby : surf internet
MySpace / Friendster : www.myspace.com/safiqyunus
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: cerita lembu   Fri Jun 05, 2009 4:38 pm

hahahahhahahahaha

lawak nye

pntar btul bdak tu????

hohohohoho

:golek: :golek:
Back to top Go down
http://www.download-official.tk
Sponsored content




PostSubject: Re: cerita lembu   Today at 11:50 am

Back to top Go down
 
cerita lembu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FrenzyFM Forum (Original: Dak-YM) :: Sekapur Sirih :: Lawak Jenaka & Humor-
Jump to: