PortalHomeFAQRegisterLog in
FrenzyFM
MINTA LAGU

Top posters
aiE-man
 
m!!s.bluRrr!!
 
ina eypoh92
 
Darkz_Emo
 
fatenbudaklolipop
 
harukichi_hayashida94
 
NaD
 
♥MiSZ iQQaH♥
 
FiSaU
 
DaKMuO
 
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 31 on Mon Dec 15, 2008 10:03 pm

Share | 
 

 Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Emyrukenza Kaneshiro
Otai
Otai


Male Number of posts : 212
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Hobby : Surfing New World
MySpace / Friendster : www.myspace.com/zeroxpert
Registration date : 30/12/2008

PostSubject: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Wed Dec 31, 2008 8:20 pm

Semua sedar tak sebenarnya budak2 perempuan sekarang lebih pandai dan rajin belajar dari pelajar lelaki. Tahun lepas 70% masuk U budak perempuan dlm semua bidang and 30% lelaki. Tahun 2008 menujukkan statistic 67% pelajar perempuan masuk U. (Jgn bg point pompuan lebih ramai sbb xde makna kalo yg sedikit itu pun sebenarnya sungguh sedikit yg cerdik..)

Lelaki di Malaysia ni kenapa malas belajar ek, sampaikan kalo dekat Uni tu selalunya female students jadi mangsa utk meniru assignment. Dak laki ni lyn tgk bola, lyn rempit, lyn angkut awek kdg2 angkut bohsia, lyn internet, lyn blue movie, etc Razz Razz

Sedangkan sektor keje banyak memerlukan kaum lelaki, tp kalo lelaki banyak yg x mendapat kelulusan sewajarnya, mcm mana kita nak terus membangunkan negara? wanita still ada limit wpun pandai dan keupayaan fizikal boleh menandingi lelaki; tp apabila sudah berkahwin dan mempunyai anak2 semua tu tersekat dah.. Di mana ego lelaki? Dah xde jati diri ke, atau lebih suke berpoya2 drpd belajar?

Just imagine peluang2 pekerjaan diberikan kepada lelaki2 yg lebih lemah akademik/performance nya hanya kerana utk memastikan manpower tu available for the long term period kerana memikirkan limitation pekerja wanita setelah berkeluarga; wpun sbnrnya mereka lebih bijak.. mslh umah tangga pon maybe meningkat bila isteri lebih dominant, and maybe makin ramai jugak wanita yg mls nak kawin bila memikirkan susah nak cari lelaki yg x hampeh... NO OFFENSE, sape yg x hampeh tu jgn terasa k..

aku hrp kita bg didikan yg lebih serius utk anak2 lelaki kerana sesetengah mereka lbh cepat tersimpang setelah remaja/dewasa, compared to anak2 prempuan.... other opinions are most welcomed.
Back to top Go down
http://www.myspace.com/zeroxpert
iv
Remaja
Remaja


Male Number of posts : 202
Age : 24
Location : penang
Hobby : chating
MySpace / Friendster : frince_92@yahoo.com
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Wed Dec 31, 2008 9:56 pm

:tbako:

kaw ni nk bkak isu pown jgn aa mmlukn kaum laki2...kaw 2 laki ka popuan...adoi
Back to top Go down
Emyrukenza Kaneshiro
Otai
Otai


Male Number of posts : 212
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Hobby : Surfing New World
MySpace / Friendster : www.myspace.com/zeroxpert
Registration date : 30/12/2008

PostSubject: adoi....   Wed Dec 31, 2008 10:05 pm

nie nak bagi kesedaran la lolz
Back to top Go down
http://www.myspace.com/zeroxpert
harukichi_hayashida94
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 620
Age : 22
Location : bawah langit/patin city
Hobby : carik gado,cuci mate,makan milo..
MySpace / Friendster : www.myspace.com/quaint_daffodil
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Wed Dec 31, 2008 11:04 pm

adess korunk...
pompuan lg bgus dr laki??
bgus??
em...ye la kot...hehe...
tpnyerr korunk leh jd bgus dr ktorg....
kalo nk msuk u ke pe ke kan.....
korunk lg snang nk dpt offer kan..
tuh yg aku jelesh tuh..
adehh...
tp korunk nk tau tak??
cgu aku pnh ckp yg laki kat dunie ramai kat lam jail,pusat senti..
tp bl kat aherat,lam syurge korunk g rmi...
so sme2 bgus r...
Smile Smile Smile
Back to top Go down
ina eypoh92
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 837
Age : 23
Location : kg sri kinta,eypoh,pay rock,malaysia,bumi...
Hobby : mamam,surf net,bce buku n so on..
MySpace / Friendster : ms-normie_azwarina@yahoo.com....fs-normiemuslim@yahoo.com
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Thu Jan 01, 2009 2:40 pm

tol 2 harukici..
sis ina kate xmo kawen coz laki2 sumer cam @#$%^&*...
tp,islam wajibkan kiter kawen..
so,sis ina ngah mncri laki yg sesuai ngn dye...
Back to top Go down
Emyrukenza Kaneshiro
Otai
Otai


Male Number of posts : 212
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Hobby : Surfing New World
MySpace / Friendster : www.myspace.com/zeroxpert
Registration date : 30/12/2008

PostSubject: btl jgk cakap harukici tu...   Fri Jan 02, 2009 11:06 pm

Lelaki boleh wat ape2 sahaja...lelaki adalah ketua...
Back to top Go down
http://www.myspace.com/zeroxpert
m!!s.bluRrr!!
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 844
Age : 27
Location : jay bee
Hobby : music,singing,eat.sleep
MySpace / Friendster : shakilla_cute89@yahoo.com
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Sat Jan 03, 2009 12:32 am

dak llk bkn x pndai...
dieowg tu smue pndai..
smue leh d pkai..
tp pe kan daya...
smue pemalas...
tau mghabiskan beras je...
hehehehehe...
skang pompuan pn dah leh wat pe je emy...
x leh nk wat pe...
miss tgk..
llk dah leh wat kije pompuan...
pompuan leh wat kije llk...
smue leh ar...
hehehehe..
Back to top Go down
Emyrukenza Kaneshiro
Otai
Otai


Male Number of posts : 212
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Hobby : Surfing New World
MySpace / Friendster : www.myspace.com/zeroxpert
Registration date : 30/12/2008

PostSubject: bagi saya lelaki tetap ketua...   Sat Jan 03, 2009 1:32 am

walaupun lelaki xsebijak perempuan..tapi lelaki boleh tempuh segala rintangan dan dugaan...pempuan plak..baru wat keje skit dah emotional...mana leh cam tu... lol!
Back to top Go down
http://www.myspace.com/zeroxpert
farsha_18
DaK Kecik
DaK Kecik


Female Number of posts : 43
Age : 24
Location : Norwich City
Hobby : Chat
MySpace / Friendster : farsha08@hotmail.com
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Sat Jan 03, 2009 1:48 am

Emyrukenza Kaneshiro wrote:
walaupun lelaki xsebijak perempuan..tapi lelaki boleh tempuh segala rintangan dan dugaan...pempuan plak..baru wat keje skit dah emotional...mana leh cam tu... lol!

eyh
ne de pompan emotional
klu pompan ni emotional je th
Allah x takdirkn pompan ngandung tau
sbb pompan ni lebih tabah dri lelaki je
tu yg pompan ditugaskan mengandung
9 bulan oo
lelaki mmg kuat
tp kuat nye sekejap je
pompan ni daya tahan dahsyat
x cye
lelaki sbgai ktua kuarga
hnye kerja wktu kerja je
pompan sbgai suri rumah (yg kerja pun kt umh kne wt kerje)
kerja all the time
rehat time tido je..

Razz
Back to top Go down
Emyrukenza Kaneshiro
Otai
Otai


Male Number of posts : 212
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Hobby : Surfing New World
MySpace / Friendster : www.myspace.com/zeroxpert
Registration date : 30/12/2008

PostSubject: Huhuhu..   Sat Jan 03, 2009 1:55 am

Nape plak..Tanggungjwb ketua keluarga lagi berat...nak sara keluarga n macam2 lg...awk g tanya ayah awk..susah x tanggung keluarga nie..kalau tanya mak pown sama jgk..susah x melahirkan kita 9 bln 10 hari...of course diorang cakap susah...
Back to top Go down
http://www.myspace.com/zeroxpert
farsha_18
DaK Kecik
DaK Kecik


Female Number of posts : 43
Age : 24
Location : Norwich City
Hobby : Chat
MySpace / Friendster : farsha08@hotmail.com
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Sat Jan 03, 2009 2:03 am

Emyrukenza Kaneshiro wrote:
Nape plak..Tanggungjwb ketua keluarga lagi berat...nak sara keluarga n macam2 lg...awk g tanya ayah awk..susah x tanggung keluarga nie..kalau tanya mak pown sama jgk..susah x melahirkan kita 9 bln 10 hari...of course diorang cakap susah...

kesimpulannye
lelaki memerlukan perempuan
begitu jugak lelaki
tnpa pompan
wlaupun idup di syurga
ttap rse kekosongan
begitu juga dgn pompan
kite saling memerlukan

ok.. stuju?

sy thu papa sy seorg yg bertggungjwb
sian dia jge sy dri kcik
cmtu gak ngan mama
jge sy
tnpa papa sy x wujud
tnpa mama sy x ade
so fair n lovely

stuju2?
heehhe
Back to top Go down
FiSaU
Otai-Senior
Otai-Senior


Male Number of posts : 403
Age : 24
Location : EartH-BuMi-MalaySia-Melaka
Hobby : SURF INTERNET
MySpace / Friendster : www.myspace.com/fisau
Registration date : 09/12/2008

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Sat Jan 03, 2009 2:26 am

Perghhh TOpik Neh Mmg Hangat ....

Fuh2....

lol! lol!

_________________
.::ADA [F] ADA SEGALA NYA::.
.::Kite Sentiasa Mempunyai Pilihan::.
.::Buka Minda,Buka Hati,Kenali Diri Sendiri::.
Back to top Go down
http://frenzyfm.my
Emyrukenza Kaneshiro
Otai
Otai


Male Number of posts : 212
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Hobby : Surfing New World
MySpace / Friendster : www.myspace.com/zeroxpert
Registration date : 30/12/2008

PostSubject: Saya Sokong 100%   Sat Jan 03, 2009 2:36 am

Terima kasih byk2 kerana berdebat dgn saya..seronok...fisau,topik nie mmg best..tapi bkn utk menjatuhkan maruah lelaki dan perempuan..ini sebagai isu sahaja...tidak ada yang berkaitan antara hidup dan mati..
Back to top Go down
http://www.myspace.com/zeroxpert
farsha_18
DaK Kecik
DaK Kecik


Female Number of posts : 43
Age : 24
Location : Norwich City
Hobby : Chat
MySpace / Friendster : farsha08@hotmail.com
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Sat Jan 03, 2009 2:39 am

Emyrukenza Kaneshiro wrote:
Terima kasih byk2 kerana berdebat dgn saya..seronok...fisau,topik nie mmg best..tapi bkn utk menjatuhkan maruah lelaki dan perempuan..ini sebagai isu sahaja...tidak ada yang berkaitan antara hidup dan mati..

not a prob
sme2 sbb sudi mlyn sy
Razz
yeah isu
tp yg penting skunk kite thu kite setanding
Smile
Back to top Go down
farahzint
DaK Kecik
DaK Kecik


Female Number of posts : 26
Age : 26
Location : Muadzam shah..Pahang....
Hobby : nengok lelaki tdow~..hehe
MySpace / Friendster : fs....farahzint@yahoo.com
Registration date : 31/12/2008

PostSubject: ak betui   Sat Jan 03, 2009 8:28 am

ermmm

bg farah....

scre pribadi(ayt skema Laughing )....

lelaki lebeyh bagu dr perempuan Exclamation

wlo pomp ramei yg pandai....tp actly otak lelaki lebeyh hebat n unik brbndg pom Neutral


n sbb tuh jgak...ak amt2 jeles kat kaum adam neyh kerna tela danugerahi akal pkrn yg unik.... Shocked

lelki yg rajin lebeyh rajin dr kerajinan org pomp...

n

lelki yg mls lebeyh mls dr kemalan seorg pomp...


n bab tuh la klo kiter lihat......
lelaki sering mndpt tmpt teratas kerna akal pkran dorg yg lebeyh kreatif brbnding pomp...


ahaks...ak menanti2kn otak yg genius tuk driku...hua3 :sengih:
Back to top Go down
m!!s.bluRrr!!
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 844
Age : 27
Location : jay bee
Hobby : music,singing,eat.sleep
MySpace / Friendster : shakilla_cute89@yahoo.com
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Sat Jan 03, 2009 5:11 pm

hahaks..
mmg besh..
bile debat psl gurl n boy..
actually smue same je..
Allah maha adil..
yg lain just jantina n fungsi nye..
hahahks..
walaupn owg kate
gurl tu owg yg lemah..
dr segi fizikal je..
dr mental kite x tau...
so kedua-dua nye bgs n ade kelebihan masing2...
klu dah dasar pemalas mmg a bes ar..
x pyh byk soal..
byk tanye..
huhuhhuh..
Back to top Go down
Emyrukenza Kaneshiro
Otai
Otai


Male Number of posts : 212
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Hobby : Surfing New World
MySpace / Friendster : www.myspace.com/zeroxpert
Registration date : 30/12/2008

PostSubject: Btl jugak...   Sat Jan 03, 2009 7:18 pm

Tapi Kalau Lelaki Dan Perempuan sama bagus dgn ada kerjaya sendiri,kan senang...bila nak kahwin pown senang...share duit sama2...pastu kahwin ler...kekekekeke...
Back to top Go down
http://www.myspace.com/zeroxpert
m!!s.bluRrr!!
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 844
Age : 27
Location : jay bee
Hobby : music,singing,eat.sleep
MySpace / Friendster : shakilla_cute89@yahoo.com
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Sat Jan 03, 2009 10:16 pm

Emyrukenza Kaneshiro wrote:
Tapi Kalau Lelaki Dan Perempuan sama bagus dgn ada kerjaya sendiri,kan senang...bila nak kahwin pown senang...share duit sama2...pastu kahwin ler...kekekekeke...


hehehe..
alah pe brg kawen share wet..
pakai wet masing2 ar...
hehehe..
besh ke bile kerjaya sesame???
ntah..
x tau arr../
huhuh..
Back to top Go down
Emyrukenza Kaneshiro
Otai
Otai


Male Number of posts : 212
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Hobby : Surfing New World
MySpace / Friendster : www.myspace.com/zeroxpert
Registration date : 30/12/2008

PostSubject: Laaa....ko mampu ker untuk perbelanjaan kahwin ko tanpa mengharapkan family ko...   Sat Jan 03, 2009 10:27 pm

adoiii.....skrg nie semua dah mahal...apatah lagi barang2 hantaran korang nak beli tu...ada kerjaya sama2 best..tapi byk kelemahan kat situ... :senyap:
Back to top Go down
http://www.myspace.com/zeroxpert
m!!s.bluRrr!!
Brutal
Brutal


Female Number of posts : 844
Age : 27
Location : jay bee
Hobby : music,singing,eat.sleep
MySpace / Friendster : shakilla_cute89@yahoo.com
Registration date : 13/12/2008

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Sun Jan 04, 2009 3:39 am

Emyrukenza Kaneshiro wrote:
adoiii.....skrg nie semua dah mahal...apatah lagi barang2 hantaran korang nak beli tu...ada kerjaya sama2 best..tapi byk kelemahan kat situ... :senyap:


hahaks..
emy pe je kelemahan nye..
kate bgs..
tp manyak kelemahan..
makne nye x bgs ar tu..
huhuhuh..
Back to top Go down
DaKMuO
Otai-Senior
Otai-Senior


Male Number of posts : 396
Age : 29
Location : Johore
Hobby : .: YM :.
MySpace / Friendster : Www.MintaLagu.Tk
Registration date : 09/12/2008

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Sun Jan 04, 2009 7:15 am

Salam...

Jangan salahkan fakta dan apa ketentuan ALLAH S.W.T

Mungkin anda tersilap pandang...

Sebenarnya..

Allah mencipa manusia bermulanya dengan Nabi Adam,
dan dari tulang rusuknya la terciptanya HAWA..

Ingat tu..

Maka.. punca adalah dari lelaki dan
di wujudkan seorang perempuan sebagai teman..

Ok.. apa yg aku nk ckp kat cni ialah..

Sebenarnya.. LELAKI n PEREMPUAN
di berikan OTAK n AKAL yang hampir sama
dana leh dikatakan 93% adalah sama sesama jantina..
yang lagi 7% tu seksual..

Ok.. ALLAH S.W.T maha adil dan maha kaya..
ALLAH tidak pernah berat sebelah dalam apa jua
yang DIA inginkan..

Maka, sebenarnya.. TAHAP KITA SEMUANYA SAMA...

yang melainkannye adalah DIRI KITA SENDIRI..
sejauh mana kita mampu bertahan
dan sekuat mana kita sanggup berusaha..

So.. kita xleh kata sapa2 pandai..
xleh kata.. tu dh nasib dia..
dia anak org pandai2..

xleh.. tu sume atas usaha..

tgk balik pada permakanan kita..
Dalam Kitab Suci Al-Quran ada menyatakan..
Makanan haram tu membawa effect pada otak kita..

So.. LAKI / PEREMPUAN sama je kepandaiannya..

Maka.. FAIR and SQUARE..

Cuma perlu kita saling berusaha, berganding
dan mcm2 cara lagi leh.. untuk jadi seorang yg bijak..

Trimas...
Back to top Go down
http://Www.MintaLagu.Tk
redbloodx
DaK Kecik
DaK Kecik


Male Number of posts : 36
Age : 33
Location : Butterworh,Penang
Hobby : Yang Berkaitan Dengan Komputer
MySpace / Friendster : http://profiles.friendster.com/zonmerah
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Mon Jan 05, 2009 3:43 pm

DaKMuO wrote:
Salam...

Jangan salahkan fakta dan apa ketentuan ALLAH S.W.T

Mungkin anda tersilap pandang...

Sebenarnya..

Allah mencipa manusia bermulanya dengan Nabi Adam,
dan dari tulang rusuknya la terciptanya HAWA..

Ingat tu..

Maka.. punca adalah dari lelaki dan
di wujudkan seorang perempuan sebagai teman..

Ok.. apa yg aku nk ckp kat cni ialah..

Sebenarnya.. LELAKI n PEREMPUAN
di berikan OTAK n AKAL yang hampir sama
dana leh dikatakan 93% adalah sama sesama jantina..
yang lagi 7% tu seksual..

Ok.. ALLAH S.W.T maha adil dan maha kaya..
ALLAH tidak pernah berat sebelah dalam apa jua
yang DIA inginkan..

Maka, sebenarnya.. TAHAP KITA SEMUANYA SAMA...

yang melainkannye adalah DIRI KITA SENDIRI..
sejauh mana kita mampu bertahan
dan sekuat mana kita sanggup berusaha..

So.. kita xleh kata sapa2 pandai..
xleh kata.. tu dh nasib dia..
dia anak org pandai2..

xleh.. tu sume atas usaha..

tgk balik pada permakanan kita..
Dalam Kitab Suci Al-Quran ada menyatakan..
Makanan haram tu membawa effect pada otak kita..

So.. LAKI / PEREMPUAN sama je kepandaiannya..

Maka.. FAIR and SQUARE..

Cuma perlu kita saling berusaha, berganding
dan mcm2 cara lagi leh.. untuk jadi seorang yg bijak..

Trimas...

betul tu.. klu nak kata laki pemalas pompuan pun ade yg pemalas.
cuma lelaki nmpak terang2an.. pompuan ni banyak sorok2...
masa kt tempak blajar dulu bab agsiment mmg pompuan lbh dulu buat laki tiru ja..
tp klu bab teknikal.. pompuan pemalas nk mampos.. asal lecturer xde ja boy jd mangsa.. merengek2 mintak tolong buatkan.
tp xpela.. ni menunjukan laki n perempuan saling memerlukan.
so xble la kta kata pompuan ble hidup tanpa laki n laki ble hidup anpa perempuan.
Back to top Go down
http://zonkita.forumotion.net/forum.htm
dibalukaduka
Adik-Adik
Adik-Adik


Female Number of posts : 195
Age : 26
Location : malacca here .
Hobby : manyak cgt arh
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Mon Jan 05, 2009 5:00 pm

Emyrukenza Kaneshiro wrote:
Semua sedar tak sebenarnya budak2 perempuan sekarang lebih pandai dan rajin belajar dari pelajar lelaki. Tahun lepas 70% masuk U budak perempuan dlm semua bidang and 30% lelaki. Tahun 2008 menujukkan statistic 67% pelajar perempuan masuk U. (Jgn bg point pompuan lebih ramai sbb xde makna kalo yg sedikit itu pun sebenarnya sungguh sedikit yg cerdik..)

Lelaki di Malaysia ni kenapa malas belajar ek, sampaikan kalo dekat Uni tu selalunya female students jadi mangsa utk meniru assignment. Dak laki ni lyn tgk bola, lyn rempit, lyn angkut awek kdg2 angkut bohsia, lyn internet, lyn blue movie, etc Razz Razz

Sedangkan sektor keje banyak memerlukan kaum lelaki, tp kalo lelaki banyak yg x mendapat kelulusan sewajarnya, mcm mana kita nak terus membangunkan negara? wanita still ada limit wpun pandai dan keupayaan fizikal boleh menandingi lelaki; tp apabila sudah berkahwin dan mempunyai anak2 semua tu tersekat dah.. Di mana ego lelaki? Dah xde jati diri ke, atau lebih suke berpoya2 drpd belajar?

Just imagine peluang2 pekerjaan diberikan kepada lelaki2 yg lebih lemah akademik/performance nya hanya kerana utk memastikan manpower tu available for the long term period kerana memikirkan limitation pekerja wanita setelah berkeluarga; wpun sbnrnya mereka lebih bijak.. mslh umah tangga pon maybe meningkat bila isteri lebih dominant, and maybe makin ramai jugak wanita yg mls nak kawin bila memikirkan susah nak cari lelaki yg x hampeh... NO OFFENSE, sape yg x hampeh tu jgn terasa k..

aku hrp kita bg didikan yg lebih serius utk anak2 lelaki kerana sesetengah mereka lbh cepat tersimpang setelah remaja/dewasa, compared to anak2 prempuan.... other opinions are most welcomed.

bg dba .

ade laki yg better than guls .

and ade gurls yg better dari laki .

its equal after all .

ade yg sni lbey .

sane kurg

ade yg sane kurg cni lbey .

2je .
Back to top Go down
Emyrukenza Kaneshiro
Otai
Otai


Male Number of posts : 212
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Hobby : Surfing New World
MySpace / Friendster : www.myspace.com/zeroxpert
Registration date : 30/12/2008

PostSubject: OOhh...   Mon Jan 05, 2009 11:27 pm

tapi majoriti kat malaysia perempuan lagi bagus daripada lelaki.....btl x??
Back to top Go down
http://www.myspace.com/zeroxpert
farsha_18
DaK Kecik
DaK Kecik


Female Number of posts : 43
Age : 24
Location : Norwich City
Hobby : Chat
MySpace / Friendster : farsha08@hotmail.com
Registration date : 01/01/2009

PostSubject: x sure..   Tue Jan 06, 2009 2:27 am

DaKMuO wrote:
Salam...

Jangan salahkan fakta dan apa ketentuan ALLAH S.W.T

Mungkin anda tersilap pandang...

Sebenarnya..

Allah mencipa manusia bermulanya dengan Nabi Adam,
dan dari tulang rusuknya la terciptanya HAWA..

Ingat tu..

Maka.. punca adalah dari lelaki dan
di wujudkan seorang perempuan sebagai teman..

Ok.. apa yg aku nk ckp kat cni ialah..

Sebenarnya.. LELAKI n PEREMPUAN
di berikan OTAK n AKAL yang hampir sama
dana leh dikatakan 93% adalah sama sesama jantina..
yang lagi 7% tu seksual..

Ok.. ALLAH S.W.T maha adil dan maha kaya..
ALLAH tidak pernah berat sebelah dalam apa jua
yang DIA inginkan..

Maka, sebenarnya.. TAHAP KITA SEMUANYA SAMA...

yang melainkannye adalah DIRI KITA SENDIRI..
sejauh mana kita mampu bertahan
dan sekuat mana kita sanggup berusaha..

So.. kita xleh kata sapa2 pandai..
xleh kata.. tu dh nasib dia..
dia anak org pandai2..

xleh.. tu sume atas usaha..

tgk balik pada permakanan kita..
Dalam Kitab Suci Al-Quran ada menyatakan..
Makanan haram tu membawa effect pada otak kita..

So.. LAKI / PEREMPUAN sama je kepandaiannya..

Maka.. FAIR and SQUARE..

Cuma perlu kita saling berusaha, berganding
dan mcm2 cara lagi leh.. untuk jadi seorang yg bijak..

Trimas...

tp kn, cikgu sy pernah ckp dgn sy dlu, yg lelaki nye iq or kepandai nye level, lebih tggi dri pompan, tapi, pompan usaha lebih, tu yg jd lebih tggir level nye dri lelaki.. tu cikgu sy yg ckp.. btol ke x ek? rse cm btol tau..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?   Today at 8:03 am

Back to top Go down
 
Perempuan Lebih bagus dari lelaki Mengapa?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FrenzyFM Forum (Original: Dak-YM) :: Sekapur Sirih :: Pendidikan-
Jump to: