PortalHomeFAQRegisterLog in
FrenzyFM
MINTA LAGU

Top posters
aiE-man
 
m!!s.bluRrr!!
 
ina eypoh92
 
Darkz_Emo
 
fatenbudaklolipop
 
harukichi_hayashida94
 
NaD
 
♥MiSZ iQQaH♥
 
FiSaU
 
DaKMuO
 
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 31 on Mon Dec 15, 2008 10:03 pm

Share | 
 

 Tak Khusyuk

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
♥MiSZ iQQaH♥
Menyengat
Menyengat


Female Number of posts : 465
Age : 106
Location : Unknown Planet
Hobby : Unknown
MySpace / Friendster : www.myspace.com/iqqah
Registration date : 14/12/2008

PostSubject: Tak Khusyuk   Fri Dec 26, 2008 7:01 pm

untuk ke masjid bagi semayang jumaat, Wok Yoh terpaksa naik bas sebab xde transport lain. tambang bas 1 way 5 posen, so beliau bawakla singgit untuk ulang alik semayang jumaat.

Wok Yoh ni kira iman tebal jugakla pasal tiap kali semayang beliaula yang mengisi saf pertama kat belakang imam. nak dijadikan citer, satu hari duit 5 posen baki tambang bas beliau disimpan dalam kocek baju melayunya cam biasa. maka semayang la wok yoh dengan kusyuknya. masa last rukuk, dengan takdir tuhan bergolekla duit 5 posen wok yoh kuar dari koceknya. kebetulan plak tangan jemaah sebelah jatuh menutup duit beliau. panik dengan keadaan tu, Wok Yoh terus berkata, "Encik, jangan ambik duit tu, saya nak wat tambang bas"..Dengar je Wok Yoh cakap macam tu, jemaah kat sebelah tu terasa hati x pasal2 dan terus menjawab "setakat 5 posen, x pelahap pun aku!"..bila terdengar perbualan dalam semayang antara jemaah pertama tadi dengan Wok Yoh, jemaah ke 2 dengan volume yang tak berapa nak clear dan tidak sedar dirinya menyampuk " woi, orang semayang mana boleh cakap"..bila dengar je jemaah ke 2 tu cakap camtu, jemaah ke 3 plak manambah " Ko pun sama jugak, cakap time semayang"..terdengar plak oleh jemaah ke 4, dengan perasaan tak bersalah, berkatalah pada dirinya sendiri " nasib baikla aku tak bercakap"...

....x pasal2 sebab 5 posen, batal semayang kelima2nya.
Back to top Go down
http://download-official.blogspot.com
 
Tak Khusyuk
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FrenzyFM Forum (Original: Dak-YM) :: Sekapur Sirih :: Lawak Jenaka & Humor-
Jump to: